Rolstoeltennissers proeven aan locatie Paralympisch toernooi

do 03 mei 2012
Robin Ammerlaan

Drie Nederlandse rolstoeltennissers nemen van 3 tot en met 6 mei deel aan het Eton Manor Wheel-chair Tennis International. Dit toernooi is onderdeel van de 'NEC Wheelchair Tennis Tour' en de 'London Prepares Series'. Het is tevens het belangrijkste testevenement voor het rolstoeltennis met betrekking tot de Paralympische Spelen 2012.

Vergeer, Ammerlaan en De Bie
Esther Vergeer en Robin Ammerlaan nemen aan dit toernooi deel. Daarnaast is ook juniorentalent Rody de Bie op dit toernooi van de partij.

Met de deelname van Vergeer en Ammerlaan, nemen in alle categorieën spelers deel welke tijdens eerdere Paralympische Spelen goud wisten te behaalden. Robin Ammerlaan behaalde tijdens de Paralympische Spelen van 2000 in Sydney een gouden medaille in het herendubbelspel en pakte in 2004 in Athene goud in het herenenkelspel.

Vergeer behaalde vijf keer een gouden medaille tijdens de Paralympische Spelen de afgelopen jaren (Beijing 2008, Athene 2004, Syndey 2000) en is inmiddels 452 wedstrijden op rij ongeslagen.

Meer informatie over de London Prepares Series is hier te vinden.

Kijk voor alle informatie over Paralympische Spelen op de overzichtspagina van de KNLTB of de officiële website van het Internationaal Olympische Comité.Paralympische Spelen