16 december

KNLTB Trainerscongres

Locatie:
Topsportcentrum Rotterdam
Plaats:
Rotterdam

Vrijdag 16 december 2016 vond voor de tweede keer het KNLTB Trainerscongres plaats. Tijdens deze ontmoetingsdag voor tennisleraren werden trainers bijgepraat over alle ontwikkelingen in de tennissport. Bijzondere spreker tijdens het congres was Judy Murray, moeder en oud-trainer van Andy en Jamie, en oud Fed Cup teamcaptain van het Britse team.

Murray gaf vanuit haar eigen kennis en ervaring haar visie op coaching. Murray vertelde het verhaal van haar eigen ontwikkeling als coach en de progressie van haar zoons, zonder veel geld en in een land zonder grote tenniscultuur. 

Na een succesvolle eerste editie in 2015 met ruim 1.000 tennisleraren, vond dit jaar het congres weer plaats in Rotterdam tijdens de Lotto NK Tennis. Er werd zelfs een nieuw record bereikt: zo’n 1.200 tennisleraren waren aanwezig om inspiratie op te doen. Naast het plenaire deel, kwamen er tijdens de diverse kennissessies thema’s aan bod specifiek voor de tennisleraar. De bezoekers konden kiezen uit verschillende onderwerpen zoals PR van de tennisleraar, Video Analyse, Fysiek en Ledenwerving en –behoud.

Verenigingsleraar van het Jaar 2016

Tijdens het Trainerscongres werd Bianca de Bruijn uitgeroepen tot Verenigingsleraar van het Jaar.  In de verkiezing, die jaarlijks gezamenlijk wordt georganiseerd door de KNLTB en de Vereniging van Nederlandse Tennisleraren (VNT), liet De Bruijn de andere genomineerden Rick Bos van T.V. Ommoord en Bryan Kerkhofs van T.V. Ubach over Worms achter zich.

Presentaties

Bekijk hier de presentaties die zijn gegeven.

KNLTB Jaarcongres

Dé ontmoetingsplek voor bestuurders van tennisverenigingen.