Lemoine naar laatste acht in Altenkirchen

Quirine Lemoine heeft de kwartfinales bereikt van het ITF-toernooi in het Duitse Altenkirchen. De Woerdense versloeg Alexandra Cadantu in twee sets.

Lemoine, als zesde geplaatst op het 25,000 dollar-toernooi, was met 6-2, 7-5 te sterk voor de Roemeense, die in de seizoenen 2011, 2012 en 2013 in de top honderd eindigde. Cadantu had de eerdere ontmoeting met Lemoine, in 2015, in haar voordeel beslist.

Lemoine liep in de eerste set van 1-1 uit naar 4-1. In de tweede set nam ze ook een 4-1 voorsprong maar nu kwam Cadantu terug tot 4-4. Enkele spannende games volgden, waarna Lemoine in de twaalfde game een nieuwe break plaatste en daarmee de wedstrijd naar zich toetrok.

In de kwartfinales speelt Lemoine tegen de Sloveense Dalila Jakupovic. De nummer één van de plaatsingslijst won met 7-6 (9) en 6-4 van de Roemeense qualifier Laura-Ioana Andrei.

Winst Schoofs

Ook Bibiane Schoofs schaarde zich bij de laatste acht. Ze won in een duel tussen twee qualfiers van de Belgische Greet Minnen, 1-6, 6-2 en 6-3. Schoofs treft in de kwartfinales de als tweede geplaatste Tara Moore. De Britse won met 3-6, 6-3 en 6-0 van de Duitse Romy Koelzer. Koelzer had een wildcard gekregen voor het hoofdtoernooi.

Klik hier voor meer informatie over het ITF-toernooi in Altenkirchen.