KNLTB TennisReady

De KNLTB heeft samen met tenniscoaches, tennissers, sportartsen en fysiotherapeuten een App-based blessurepreventie programma ontwikkeld. Ons doel is om de kans op blessures te verlagen en zo het tennisplezier te vergroten.

KNLTB TennisReady is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en beproefde concepten. De meerwaarde van dit innovatieve project wordt binnenkort in praktijk getoetst.

Deelnemen aan TennisReady

Wil je deelnemen aan dit praktijkonderzoek? Geef je dan op en profiteer nu al van KNLTB TennisReady! Deelname is gratis en vrijblijvend. We vragen je enkel om 2-wekelijks een korte vragenlijst in te vullen, gedurende 16 weken. Via loting word je ingedeeld in de KNLTB TennisReady groep of niet. In de TennisReady groep krijg je toegang tot de app. 

Vragen?

Lees onze veelgestelde vragen. Hier worden de meest voorkomende vragen beantwoord.

Heb je na het lezen van deze informatie nog aanvullende informatie nodig? Neem dan contact op met Haiko Pas via h.i.pas@amc.nl.

  

Veelgestelde vragen

Wat is KNLTB TennisReady?

KNLTB TennisReady is een programma waarmee de speler en de tennistrainer het risico op blessures verlagen. Het programma wordt via de KNLTB ClubApp aangeboden zodat je het altijd kunt raadplegen en gebruiken. 

Wat heb ik er aan?

Het meest vervelende wat je tijdens of door het tennissen kan overkomen is een blessure. In veel gevallen is dit goed te voorkomen door een goede voorbereiding. KNLTB TennisReady biedt hulp bij deze voorbereiding. Hierdoor kun je langer en gezonder doorgaan met hetgeen je graag doet: tennissen!

Wat is het doel van het onderzoek?

Het doel van ons onderzoek is om met KNLTB TennisReady tennisblessures te voorkomen. Iedere blessure is er immers één teveel. 

Wat houdt het programma voor mij in?

Het programma zorgt ervoor dat je door tennis-specifieke oefeningen je lichaam fit, sterk en opgewarmd maakt voor een optimale tennistraining en wedstrijd. 

Wat houdt deelname in?

Bij deelname word je door loting ingedeeld in de TennisReady groep of de ‘gewone gang van zaken’ groep. Je ontvangt tweewekelijks een korte vragenlijst voor de registratie van hoeveel je hebt getennist, hoeveel wedstrijden je speelde en of je eventueel een blessure hebt opgelopen.

Wat wordt er met de vragenlijsten gedaan?

Wij kijken aan het eind van ons onderzoek of KNLTB TennisReady werkt. Hierdoor kunnen in de toekomst meer tennissers profiteren om blessurevrij te tennissen! Alle gegevens worden vertrouwelijk en anoniem behandeld en er worden geen marktdoeleinden mee begunstigd. 

Zijn er risico’s aan deelname?

De oefeningen zijn standaardoefeningen. Hiervan weten we dat ze heel veilig zijn. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat iets niet helemaal goed gaat bij een oefening. We willen het wel altijd graag weten als je schade oploopt door ons programma en vragen je dat te melden via de app of direct bij onze onderzoeker Haiko Pas via h.i.pas@amc.nl.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Jouw geanonimiseerde gegevens worden opgeslagen in een beschermde database die aan strenge eisen voldoet. 

Mag ik tussentijds stoppen?

Ja. Je doet vrijwillig mee aan het onderzoek en je mag op elk moment stoppen met deelname. Stoppen heeft voor jou geen nadelige gevolgen. Je hoeft hiervoor ook geen reden op te geven. 

Hoeveel tijd kost deelname?

Circa 2-4 minuten voor het invullen (2 wekelijks) van de vragenlijst en 5-7 min voor het uitvoeren van de TennisReady oefeningen. 

Wat doet mijn tennistrainer hiermee?

Als jouw tennisschool wordt ingedeeld in de KNLTB TennisReady groep zal je trainer TennisReady gaan gebruiken. Jij en jouw trainer krijgen uitleg over het uitvoeren van KNLTB TennisReady via de app.