09 september - 10 september

NK Beachtennis

Locatie:
Strand
Plaats:
Scheveningen

Tijdens het weekend van 9 en 10 september 2017 is het strand in Scheveningen het decor voor de 14e editie van het KNLTB NK Beachtennis. De beste beachtennissers van Nederland strijden hier in de dames-, heren-, gemengd dubbel en jeugdcategorieën om de nationale titels. De winnaars van de dames- en herendubbel plaatsen zich voor de EK of WK in 2018.

Naast de kampioenschappen wordt er in hetzelfde weekend ook een recreatief beachtennistoernooi gehouden, zodat alle beachtennis liefhebbers kunnen genieten van deze fantastische sport. Alle deelnemers kunnen gegarandeerd een heel weekend beachtennissen.

NK Dames Dubbel / Heren Dubbel

Iedere tennisser kan zich inschrijven voor de Dames- en Herendubbel. Op basis van alle inschrijvingen worden de 12 hoogstgeplaatste teams rechtstreeks toegelaten tot het schema van 16 teams, die op zondag de wedstrijden spelen. De overige teams spelen een voorronde toernooi op zaterdag. De beste teams plaatsen zich voor het hoofdschema op de zondag.

Directe plaatsing gebeurt op 3 september op basis van de gezamenlijke ranking. De KNLTB beachtennisranglijst van 1 september 2017 wordt hierbij gehanteerd. Begin september worden alle ingeschreven teams via een e-mail geïnformeerd over deelname aan het toernooi.

NK Gemengd Dubbel

Het NK Gemengd Dubbel wordt gehouden op de zaterdag. Alle ingeschreven teams strijden mee om de nationale titel. Na de start in poules, spelen de beste teams tegen elkaar in een schema. Inschrijven voor NK gemengd dubbel kan tot en met 6 september.

Dit jaar is het spelen van twee onderdelen op de zaterdag toegestaan. Dus indien je ook voorronde voor NK DD/HD speelt kan je ook aan het NK GD meedoen.

NK Jeugd

Dit jaar zijn er 4 jeugdonderdelen waarin gestreden wordt om de nationale jeugdtitel. Als je voldoet aan de leeftijdsnorm kan je meedoen. Bekijk hieronder voor welke leeftijdscategorie je in kunt schrijven.

  • Jeugd 14 jaar of jonger (hierbij spelen jongens en meisjes door elkaar), geboren in 2003 of later.
  • Jeugd Heren Dubbel 17 jaar of jonger, geboren in 2000 of later.
  • Jeugd Dames Dubbel 17 jaar of jonger. geboren in 2000 of later.
  • Jeugd Gemengd dubbel 17 jaar of jonger. geboren in 2000 of later.

Inschrijven

Inschrijven voor het NK Beachtennis kan hier. Voor het NK dient een speler een Nederlands paspoort te hebben en lid te zijn van de KNLTB. Heb je geen KNLTB lidmaatschap stuur dan een mail naar k.beachtennis@knltb.nl.

Het KNLTB NK Beachtennis wordt mede door de steun van Den Haag Topsport gerealiseerd en in samenwerking met Beach Tennis Holland.