Wildcards

Voor een aantal internationale toernooien in Nederland kun je een wildcard aanvragen.

Aanvragen wildcard

Spelers die in aanmerking willen komen voor een wildcard bij een internationaal toernooi in Nederland, moeten een formulier invullen om deze wildcard aan te vragen. Als je een aanvraag voor een wildcard indient, moet je je daarnaast ook nog daadwerkelijk inschrijven voor dat toernooi.

TE- en ITF jeugdtoernooien 

Het aanvragen van een wildcard voor het ITF 4 18&U In-Doorn 2017 (week 7) was mogelijk tot en met donderdag 2 februari 2017.

Het aanvragen van wildcards voor het TE3 InTime TennisDirect Junior Open 2017 (week 8) was mogelijk tot en met donderdag 9 februari 2017.

Het aanvragen van wildcards voor het TE3 FOCUS tennis academy open 2017 (week 9) is mogelijk via een online formulier tot en met donderdag 16 februari 2017 14.00 mogelijk.

Toekenning wildcards

De toekenning van de Wildcards ligt bij de Centraal Technische staf van de KNLTB. Bij de toekenning speelt een aantal zaken een rol zoals bijvoorbeeld leeftijd, ranking en vorm. De Wildcards worden uiterlijk de vrijdag voor aanvang van het toernooi bekendgemaakt.

KNLTB Wildcard Toernooi

Om de Nederlandse jeugd een goede kans te geven om zich te plaatsen voor de Futures in eigen land organiseert de KNLTB in de week voorafgaand aan de eerste reeks van Futures een zogeheten Wildcardtoernooi.