Wildcards

Voor een aantal internationale toernooien in Nederland kun je een wildcard aanvragen.

Aanvragen wildcard

Spelers die in aanmerking willen komen voor een wildcard bij een internationaal toernooi in Nederland, moeten een formulier invullen om deze wildcard aan te vragen. Als je een aanvraag voor een wildcard indient, moet je je daarnaast ook nog daadwerkelijk inschrijven voor dat toernooi.

TE- en ITF jeugdtoernooien 

Futures en Challengers

  • Het aanvragen van wildcards voor Future Tennis Alkmaar 2017 is mogelijk via een online formulier vanaf 30 mei 2017 tot en met 8 juni 2017. 
  • Het aanvragen van wildcards voor Breda Future+ 2017 is alleen mogelijk bij de toernooiorganisatie. 
  • Het aanvragen van wildcards voor Future Driekleur Challenge Zeeland 2017 (Middelburg) is mogelijk via een online formulier vanaf 12 juni 2017 tot en met 22 juni 2017. 
  • Het aanvragen van wildcards voor Amstelveen Future 2017 is mogelijk via een online formulier vanaf 19 juni 2017 tot en met 29 juni 2017. 

Toekenning wildcards

De toekenning van de Wildcards ligt bij de Centraal Technische staf van de KNLTB. Bij de toekenning speelt een aantal zaken een rol zoals bijvoorbeeld leeftijd, ranking en vorm. De Wildcards worden uiterlijk de vrijdag voor aanvang van het toernooi bekendgemaakt.

KNLTB Wildcard Toernooi

Om de Nederlandse jeugd een goede kans te geven om zich te plaatsen voor de Futures in eigen land organiseert de KNLTB in de week voorafgaand aan de eerste reeks van Futures een zogeheten Wildcardtoernooi. 

Klik hier voor meer informatie over de inschrijving en de voorwaarden van het Wildcard Toernooi 2017 (12 t/m 16 juni).