Wildcards

Voor een aantal internationale toernooien in Nederland kun je een wildcard aanvragen.

Aanvragen wildcard

Spelers die in aanmerking willen komen voor een wildcard bij een internationaal toernooi in Nederland, moeten een formulier invullen om deze wildcard aan te vragen. Als je een aanvraag voor een wildcard indient, moet je je daarnaast ook nog daadwerkelijk inschrijven voor dat toernooi.

TE- en ITF jeugdtoernooien 

  • Het aanvragen van wildcards voor het ITF Almere was mogelijk vanaf dinsdag 22 augustus tot en met donderdag 31 augustus 14.00 uur
  • Het aanvragen van wildcards voor het ITF 5 Burgersdijk Tennis Rhijenhof  is mogelijk vanaf dinsdag 19 september tot en met donderdag 28 september 14.00 uur
  • Het aanvragen van wildcards voor het ITF 4 Autumn Almere is mogelijk vanaf dinsdag 26 september tot en met donderdag 5 oktober 14.00 uur 

Futures en Challengers

  • Het aanvragen van wildcards voor Amstelveen Future 2017 was mogelijk van 19 juni 2017 tot en met 29 juni 2017.
  • Het aanvragen van wildcards voor de ATP The Hague Open was alleen mogelijk via de toernooiorganisatie. 
  • Het aanvragen van wildcards voor Rabobank Future Oldenzaal 2017 was mogelijk tot en met donderdag 3 augustus 2017 14:00 uur.
  • Het aanvragen van wildcards voor Future Rotterdam Open 2017 was mogelijk tot en met donderdag 10 augustus 2017 14:00 uur.
  • Het aanvragen van wildcards voor Future Focus Tennis Only Open 2017 was mogelijk van dinsdag 8 augustus 2017 tot en met donderdag 17 augustus 2017.
  • Het aanvragen van wildcards voor de ATP Challenger TEAN International was alleen mogelijk via de toernooiorganisatie.

Toekenning wildcards

De toekenning van de Wildcards ligt bij de Centraal Technische staf van de KNLTB. Bij de toekenning speelt een aantal zaken een rol zoals bijvoorbeeld leeftijd, ranking en vorm. De Wildcards worden uiterlijk de vrijdag voor aanvang van het toernooi bekendgemaakt.

KNLTB Wildcard Toernooi

Om de Nederlandse jeugd een goede kans te geven om zich te plaatsen voor de Futures in eigen land organiseert de KNLTB in de week voorafgaand aan de eerste reeks van Futures een zogeheten Wildcardtoernooi. 

Klik hier voor meer informatie over de inschrijving en de voorwaarden van het Wildcard Toernooi 2017 (12 t/m 16 juni).