12 juni - 18 juni

Ricoh Open

Locatie:
Autotron
Plaats:
Rosmalen

De Ricoh Open, het enige gemengde WTA/ATP-toernooi van Nederland, vindt plaats van 12 tot en met 18 juni op het Autotron Rosmalen.

De Ricoh Open is een internationaal tennistoernooi dat gehouden wordt in Rosmalen. De wedstrijden in het heren-, dames- en dubbeltoernooi worden gespeeld op de buitenbanen van het Autotron. Het grastennistoernooi is al meer dan 25 jaar een begrip. 

Voormalig Grand Slamkampioenen Juan Martin del Potro en Marin Cilic doen dit jaar mee aan het grastoernooi. Ook de Belg David Goffin heeft zijn komst al toegezegd. De Nederlandse inbreng komt dit jaar vooralsnog van Kiki Bertens en Robin Haase. 

Het toernooi trekt ieder jaar toptennissers en bezoekers uit binnen- en buitenland. In het verleden wonnen onder meer Lleyton Hewitt, Sjeng Schalken, David Ferrer Kim Clijsters en Justine Henin het internationale toernooi in Rosmalen. Het toernooi in het herenenkelspel maakt momenteel onderdeel uit van de ATP World Tour 250 en het toernooi bij de dames is onderdeel van de WTA International Tournaments Series.

Kijk voor meer informatie over het toernooi hier.