22 november - 26 november

UNIQLO Wheelchair Doubles Masters

Locatie:
De Schaapskooi
Plaats:
Bemmel

De eerste Wheelchair Tennis Doubles Masters vonden plaats in 2000 tegelijkertijd met de NEC Rolstoel Tennis Masters in Nederland. Jaarlijks kwalificeren de beste rolstoeltennissers ter wereld zich voor deze kampioenschappen.

De Doubles Masters werden een op zichzelf staand event in 2003 en werden in Italië gehouden van 2003 tot 2010, daarna twee jaar in Nederland en daarna voor het eerst buiten Europa. Vorig jaar vonden de Doubles Masters voor de vierde keer plaats in Mission Viejo in Californië. 

De UNIQLO Wheelchair Doubles Masters toernooi zijn de officieuze wereldkampioenschappen voor dubbelspelers in het rolstoeltennis en het toernooi is medebepalend voor de internationale eindejaarsranking van rolstoeltennissers. Het toernooi vindt dit jaar van 22 tot en met 26 november plaats in De Schaapskooi in Bemmel. 

In 2016 schreven bij de mannen Stephane Houdet (FRA) en Nicolas Peifer (FRA) de titel op hun naam en bij de vrouwen Diede de Groot (NED) en Lucy Shuker (GBR). Quad-spelers Antony Cotterill (GBR) en Andy Lapthorne (GBR) gingen ook met een titel naar huis.

Meer over de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters 2017 lees je op www.wheelchairdoublesmasters.com.