Afdruk aanwijzen

Cursus scheids- en lijnrechter

Om als Official in actie te mogen komen bij competities en toernooien, is de eerste stap het volgen van de cursus tot scheids- en lijnrechter. Op deze pagina vind je alle informatie over deze cursus.

Scheidsrechter

Tijdens de cursus leer je alle aspecten van de tennisspelregels, het werken met het scoreblad en de wijze waarop een wedstrijd vanaf de stoel wordt geleid. De cursus bestaat uit drie dagen en wordt afgesloten met een schriftelijk examen en een on court sessie. Hierna doe je onder begeleiding ervaring op in de praktijk bij toernooien.

Lijnrechter

Deze cursus bestaat uit één dag waarin je begint met de theorie en de verschillende lijnrechtertechnieken. Vervolgens ga je deze kennis toepassen op de baan en wordt de dag afgesloten met de on court sessie. Na deze dag doe je ervaring op in de praktijk bij toernooien.

De cursus

De cursus tot scheids- en lijnrechter wordt georganiseerd op vier zaterdagen in februari en maart op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. De specifieke data volgen nog, maar je kunt je uiteraard al wel aanmelden. We informeren je dan zodra de specifieke data bekend zijn. Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van deze cursus.

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor de cursus tot scheids- en lijnrechter in het voorjaar van 2021.

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar arbitrage@knltb.nl.