07 februari - 08 februari

Fed Cup: Nederland - Wit-Rusland

Locatie:
Nederland
Plaats:
Den Haag, Sportcampus Zuiderpark

Het TeamNL Fed Cupteam speelt in de kwalificatieronde op 7 en 8 februari in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag tegen Wit-Rusland, de huidige nummer 5 van de wereldranglijst.

Nederland en Wit-Rusland spelen voor de vijfde keer tegen elkaar. De onderlinge tussenstand van de vorige vier duels is 3-1 in het voordeel van Nederland. Het belooft een spannende ontmoeting te worden voor het team onder leiding van captain Paul Haarhuis, want bij winst plaatst Nederland zich voor de eerste editie van de Fed Cup Finals, dat van 14-19 april in Boedapest plaatsvindt. 

 De selectie voor het TeamNL Fed Cupteam bestaat uit: Kiki Bertens (WTA-9), Arantxa Rus (WTA-93), Lesley Pattinama Kerkhove (WTA-166) Indy de Vroome (WTA-210) en Demi Schuurs (WTA-14, dubbelspel).

Tickets

Voor zaterdag 8 februari zijn alle tickets uitverkocht, maar op vrijdag 7 februari kan je er nog bij zijn. De laatste 100 tickets zijn inmiddels in de verkoop gegaan. Koop hier jouw tickets!

Programma

Vrijdag 7 februari – 13.45 uur*
De eerste dag van de Fed Cup start op vrijdag met een spectaculaire openingsceremonie. Zorg dat je om 13.45 op de tribune zit. Vanaf 14.00 worden twee enkelspelpartijen gespeeld tussen de beste speelsters van Nederland en Wit- Rusland.

 • 12.30 uur: Deuren open
 • 12.30 uur: TeamNL Beach Fanzone open
 • 13.45 uur: Spectaculaire teampresentatie 
 • 14.00 uur: Start 1e enkelspelpartij
 • Gevolgd door 2e enkelspelpartij

Zaterdag 8 februari – 12.45 uur*
Op zaterdag wordt bepaald welk land het Fed Cupduel wint. De dag begint met twee enkelspelpartijen. Daarna volgt er een dubbelspelpartij tussen beide landen. Wanneer het duel na het 1e enkelspel beslist is, kan in overleg met de tegenstander worden besloten het tweede enkelspel te laten vervallen. Het dubbelspel wordt altijd gespeeld.

 • 11.30 uur: Deuren open
 • 11.30 uur: TeamNL Beach Fanzone open
 • 11.30 uur: Start Glow in the dark tennis
 • 12.45 uur: Opening speeldag 2
 • 13.00 uur: Start 1e enkelspelpartij
 • Gevolgd door 2e enkelspelpartij
 • Gevolgd door het dubbelspel

*de tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen. 

Bereikbaarheid

Sportcampus Zuiderpark heeft beperkte parkeergelegenheid. Daarnaast zijn er zaterdag op het traject tussen Utrecht en Den Haag wegwerkzaamheden op de A12. Het advies is om gebruik te maken van het OV.

Met het OV
Vanaf de stations Den Haag Centraal en Den Haag Holland Spoor kun je verder reizen met de tram en/of bus van HTM naar het Zuiderpark. Pak tram 9 richting Vrederust (halte Zuiderpark), tram 16 richting Wateringen (halte Loevesteinlaan) of bus 26 richting Zuiderpark. Vanaf station Rijswijk neem je bus 50 of 51 richting Grote Markt, halte Veluweplein

Parkeren
Wil je toch met de auto komen? Maak dan gebruik van één van de P+R locaties en reis verder met het OV naar het Zuiderpark. Klik hier voor een overzicht van de P+R locaties in Den Haag.  

Of parkeer je auto in één van de twee parkeergarages in de buurt: Leyweg 1 (Leyweg 791, Den Haag) of Leyweg 2 (Hengelolaan 170Z, Den Haag). Vanaf parkeergarage Leyweg 1 is het 20 minuten lopen, of 5 minuten met het openbaar vervoer. Vanaf parkeergarage Leyweg 2 is het 15 minuten lopen. Beide parkeergarages zijn op vrijdag tot 21.30 en op zaterdag tot 20.30 geopend.

Volg de wedstrijden live!

Wil je geen wedstrijd van de Fed Cup missen? Volg alle wedstrijden live via Tennis.nl of Ziggo Sport!