Titelverdediger DUNO begint goed aan Eredivisie Heren

Titelverdediger DUNO is goed begonnen aan de Eredivisie Heren. Het team uit Doorwerth won op de eerste speeldag van TOP Papendrecht, de verliezend finalist van vorig jaar.

Botic van de Zandschulp is wederom de grote man bij DUNO. ''Het is mooi dat Botic bij ons, en Thiemo de Bakker in de Eredivisie Heren spelen. Je ziet het elk jaar steeds sterker worden, vooral in de breedte'', geeft teamcaptain Kevin Schimmel aan. Van de Zandschulp haalde in Papendrecht in het enkelspel de winst binnen tegen Justin Eleveld, 6-3 en 7-6. Ook in het dubbelspel was Van de Zandschulp succesvol. Hij won met Kevin Schimmel van Eleveld en Wesley Visser, 2-6, 6-3 en 10-6.

Na de enkelspelen stond het 2-2 in het treffen tussen de beide finalisten van vorig jaar. Duno trok aan het langste eind in beide dubbels. Naast de zege van Van de Zandschulp en Schimmel was er ook winst voor Tim van Terheijden en Jesse Timmermans. Zij wonnen in een spannende partij van Glenn Smits en Lennert van der Linden, 2-6, 6-4 en 10-8. ''We hebben de wedstrijd op de dubbels gewonnen. Ik denk dat het ook 3-3 of een 4-2 verlies had kunnen worden", aldus Schimmel.

Bij DUNO is de basis van het team hetzelfde gebleven met het aanblijven van Van de Zandschulp, Tim van Terheijden en de Duitser Johann Willems. ''Vincent van de Honert is naar Lewabo, maar we hebben Jesse Timmermans erbij gekregen. En ook Sidane Pontjodikromo hebben we erbij. Ik vind het mooi om een jonge jongen met mogelijkheden erbij te hebben. Hij kan interessante potjes spelen, dat is goed voor zijn ontwikkeling", denkt Schimmel.

DUNO mag als titelverdediger de finale van de play-offs organiseren. ''Daar zijn we al druk mee.  We hebben als doel het halen van die play-offs. Daar wil je op je eigen park toch bij zijn. En mochten we de play-offs halen dan gaan we voor het hoogst haalbare.''

Uitslagen wedstrijden Eredivisie Heren:

Nieuwerkerk - Sloterplas 5-1
TOP Papendrecht - DUNO 2-4
Arnolduspark - Spijkenisse 3-3
Lewabo - ALTA 5-1

Programma ronde 2 Eredivisie Heren, zondag 15 april:

Sloterplas - Arnolduspark
Spijkenisse - Nieuwerkerk
DUNO - Lewabo
ALTA - TOP Papendrecht

Bekijk hier meer informatie over de Eredivisie Heren.