Terugblik wedstrijden Nederlandse Loterij NK Tennis

De tweede dag van de Nederlandse Loterij NK Tennis kende een aantal spannende partijen. In het eerste duel van de dag vermaakten Aniek van Koot en Marjolein Buis de toeschouwers met veel lange rally’s. In de bijna drie uur durende strijd won van Koot uiteindelijk de wedstrijd met 6-1 4-6 6-3. 

Op het centre court van Tenniscentrum Nieuwe Sloot viel één grote verrassing te noteren. Eva Vedder versloeg titelverdedigster Chayenne Ewijk in drie sets. Vedder neemt het vrijdag in de kwartfinale op tegen Arianne Hartono. Scott Griekspoor kreeg vervolgens op de hoofdbaan veel tegenstand van de 20-jarige Michiel de Krom. Het werd 7-6 4-6 7-6 voor de 27-jarige speler uit Nieuw-Vennep, die pas op zijn elfde matchpoint de klus wist te klaren.

Openingsdag

Op de openingsdag van de Nederlandse Loterij NK Tennis werd het centre court geopend door Gijs Brouwer en Boy Westerhof. De nummer zes van Nederland, Gijs Brouwer, was met 6-4 6-3 te sterk voor Westerhof. Ryan Nijboer wist ook een plekje te bemachtigen bij de laatste acht en neemt het morgen in de kwartfinale op tegen huidig Nederlands kampioen Robin Haase. Bij de dames maakte Lesley Kerkhove haar geplaatste status waar. De Nederlandse Kampioene van 2011 versloeg Olga Kalyuzhnaya overtuigend met 6-4 6-2. 

Tennis.nl

Lees hier meer over de wedstrijden en uitslagen. Via tennis.nl blijf je op de hoogte van het programma, nieuws en uitslagen rondom de Nederlandse Loterij NK Tennis in Alphen aan den Rijn.