Rating

Als padelspeler wil je je graag meten met andere padelspelers. Hoe goed ben je in padel in vergelijking met anderen? De KNLTB maakt voor padel, net als voor tennis, gebruik van het Dynamisch Speelsterkte Systeem (DSS), om alle padelspelers te rangschikken op basis van hun speelniveau. Door het spelen van competitie en toernooien kun je jouw speelsterkte verbeteren.

De speelsterktes worden bepaald op basis van de eindejaarsrating die voortkomt uit het gemiddelde van de behaalde resultaten gedurende het seizoen, eventueel gecorrigeerd met een acceleratiewaarde, dempingswaarde of inactiviteitswaarde. Na deze bepaling van de speelsterktes heeft iedere speler een nieuwe speelsterkte die een jaar hetzelfde blijft. De actuele rating van de speler wijzigt in principe na iedere wedstrijd. Klik hier voor meer informatie over het DSS.

Op MijnKNLTB.nl vind je gemakkelijk, overzichtelijk en snel informatie over de competitie, toernooien en je actuele rating. Om te kunnen inschrijven voor een toernooi heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig dat hoort bij je bondsnummer. Hoe je een gebruikersnaam en wachtwoord kunt aanmaken staat beschreven in de handleiding. Mocht je vragen hebben over de padelrating, dan kun je deze stellen via padel@knltb.nl.