Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

"Na één jaar doe ik al mee"

Competitie

Tennis is groot in Nederland, meer dan 1 miljoen mensen tennissen regelmatig. Met meer dan 200.000 competitiespelers heeft Nederland één van de grootste centraal georganiseerde tenniscompetities ter wereld. Tijdens de competitie speel je in teamverband wedstrijden voor jouw club en kan jij je spel en tennisvaardigheden ontwikkelen. Competitie spelen heeft nog een extra dimensie: het zorgt ook voor veel sfeer en gezelligheid naast de baan. Niet gek dus dat de competitie door veel tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen wordt beschouwd!

Door wedstrijden te spelen, word je steeds beter en krijg je meer plezier in de sport, maar ook de gezelligheid staat voorop. Iedereen die lid is van een KNLTB-vereniging kan competitie spelen. Er is een zeer divers competitieaanbod voor zowel senioren als voor de jeugd, op iedere dag van de week, voor elke leeftijd, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, iedereen kan meedoen want er is altijd wel een wedstrijdsoort voor jou! 

Tenniskids

Voor de jeugd t/m 12 jaar heeft de KNLTB Tenniskids ontwikkeld. Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. De jongste jeugd kan competitie spelen door mee te doen aan de Kia Tenniskids competitie. Deze bestaat uit de Rode, Oranje en de Groene Competitie. De Rode competitie en de Oranje Competitie bestaan uit dertien speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Voor kinderen die in de kleur groen tennissen is er de Groene competitie. Jaarlijks doen er al zo'n kinderen mee aan de Kia Tenniskids Competitie. Doe je ook mee? Ontdek het competitieaanbod voor Tenniskids door op het blok onderaan de pagina te klikken. 

Junioren

Kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen meedoen aan de KNLTB Junioren competitie. Deze competitie is de volgende stap voor kinderen die Tenniskids hebben doorlopen en voor oudere jeugdspelers die op latere leeftijd gestart zijn met tennis. Samen met een team bestaande uit meisjes, jongens of jongens en meisjes ga je de strijd aan met teams van andere verenigingen. Je kan zowel op zaterdag als op zondag competitie spelen. Junioren spelen net zoals de senioren op een hele baan. Meer dan 14.500 junioren doen jaarlijks mee aan de Junioren Voorjaarscompetitie. Doe je ook mee? Ontdek het competitieaanbod voor junioren door op het blok onderaan de pagina te klikken. 

Senioren 

Senioren, iedereen boven de 17 jaar kunnen deelnemen aan verschillende competities die verschillende periodes in het jaar worden aangeboden. Er is namelijk aanbod op iedere dag van de week, op elk niveau. Aan bepaalde soorten zijn ook leeftijdscategorieën gekoppeld zijn, zoals 17+, 35+, 50+. Daarnaast kan er binnen de verschillende soorten ook nog gekozen worden voor verschillende samenstellingen zoals dames, heren en gemengd. Ieder jaar doen er zo'n 200.000 tennissers aan wat door velen wordt beschouwd als het hoogtepunt van het jaar: competitie. Doe je ook mee? Ontdek het competitieaanbod voor senioren door op het blok hieronder te klikken.

Competitieaanbod Senioren

Bekijk het competitieaanbod voor senioren

Competitieaanbod Jeugd

Bekijk het competitieaanbod voor de jeugd