KNLTB Vlag (1)

Seksuele Intimidatie (SI)

Iedereen die sport, moet dit kunnen doen in een veilige omgeving. Wanneer je te maken krijgt met seksuele intimidatie op of rondom de tennisbaan is dat een teken dat die omgeving niet meer veilig is.

Het kan veel emoties en vragen oproepen, ook als je er niet zelf het slachtoffer van bent, maar het ziet gebeuren. Blijf er niet mee rondlopen. Signaleer het en praat erover met iemand in wie je vertrouwen hebt. Erover praten is vaak moeilijk, maar het kan prettig zijn om met iemand van buitenaf te kunnen praten en advies te krijgen. De vertrouwenspersoon van de KNLTB is er voor je als je ergens mee zit en/of vragen hebt.

Melden van Seksuele Intimidatie

Heb jij een (vermoedelijke) misdraging waargenomen? Meld het dan bij de KNLTB. Lees hier hoe je dit kan doen. Je kan de melding ook anoniem doen. Het is belangrijk dat je gevallen van Seksuele Intimidatie meldt bij je club of bij de KNLTB. Jouw club moet het doormelden aan de KNLTB. Dit is belangrijk, zodat de KNLTB zo snel mogelijk weet wat er speelt en kan handelen om hopelijk meer ‘schade’ te voorkomen.