Buis en De Groot in halve finales na tweede zege

Marjolein Buis en Diede de Groot hebben op overtuigende wijze de halve eindstrijd bereikt van de Uniqlo Wheelchair Doubles Masters in Bemmel. Ze wonnen in twee sets van Aniek van Koot en haar Duitse partner Sabine Ellerbrock.

Buis en De Groot, als eerste geplaatst bij het toernooi in Gelderland, trokken de partij met 6-1 en 6-4 naar zich toe. "Ik ben best tevreden over wat we hebben laten zien. Een overtuigende eerste set. In de tweede set hebben we harder gewerkt", zei Buis na afloop.

Ellerbrock en Van Koot kregen in de openingsgame twee breakkansen, maar Diede de Groot behield haar opslag. Buis en De Groot kwamen daarna met 3-0 voor. Mede door twee dubbele fouten van Van Koot volgde bij 4-1 weer een break. Met een fraaie volley haalde De Groot de set binnen , 6-1.

In set twee ging het gelijk op tot 3-3. Een mooie return van De Groot zorgde voor een break op love, 4-3. De nummer twee van de wereld in het enkelspel liet de break volgen door een uitstekende opslagbeurt. Mede door twee aces werd het 5-3. Buis en De Groot kwamen niet meer in de problemen, 6-4.  Tot dusverre maken Buis en De Groot de favorietenrol in Bemmel helemaal waar. "Ik heb er geen last van. Je hebt hier natuurlijk allemaal sterke koppels. We moeten er voor vechten. Ik heb tegen mijn vrienden en familie ook aangegeven dat ze door de week of op zaterdag moeten komen kijken. Het is geen garantie dat we zaterdag de finale halen. We hadden nu al een mooie groep supporters achter ons staan. Hopelijk worden dat er zaterdag nog meer."

Verlies Scheffers en Anker/Spaargaren
In het mannentoernooi verloor Maikel Scheffers met Gustavo Fernandez van de Fransen Stephane Houdet en Nicolas Peifer.

Scheffers en zijn Argentijnse partner, de nummers drie van de plaatsingslijst, verloren met 6-2 en 6-4 van de als eerste geplaatste Houdet en Peifer. In de eerste set liepen de Fransen uit naar een 4-1 voorsprong. Scheffers en Fernandez pakten nog één game, maar de set ging met 6-2 naar het Franse koppel.

In de tweede set was het verschil een stuk kleiner. Scheffers leverde bij 1-1 zijn opslag in, maar na een lange vierde game was de stand weer gelijk. Door een mooie volley van Fernandez was de rebreak een feit, 2-2. Bij 3-2 kregen Scheffers en Fernandez drie kansen op een break, maar Houdet behield zijn opslag. Met een schitterende passing haalde Peifer de break binnen op de service van Scheffers, 4-3. Die break was voldoende voor de Franse overwinning, 6-4.

Door de winst zijn Houdet en Peifer zeker van een plaats in de halve finales. Scheffers en Fernandez gaan met Daniel Caverzaschi en Martin de la Puente uitmaken wie zich ook plaatst voor de halve eindstrijd. Het Spaanse duo won met 6-0, 6-3 van Carlos Anker en Ruben Spaargaren. "Het spel was minder als gisteren, niet heel sterk. In de eerste set waren we te gespannen, maar dat heeft ook met ervaring te maken", zei Spaargaren na afloop. 

Bekijk hier meer informatie over de Uniqlo Wheelchair Doubles Masters in Bemmel.