Afsluiting Tenniskids@School project Den Haag

Op vrijdag 28 september wordt het Plein in Den Haag omgetoverd tot één grote tennisaccommodatie. Op deze dag sluiten de Gemeente Den Haag, zorgverzekeraar Menzis en de KNLTB het Menzis Tenniskids@school project in Den Haag af. Het wordt met een groot slotevenement met kinderen van basisscholen in Den Haag die gezamenlijk gaan tennissen. Het Tenniskids@school project is bedoeld om kinderen in beweging te krijgen en hen in aanraking te laten komen met de tennissport.

25 basisscholen nemen samen met zes tennisverenigingen uit Den Haag deel aan Tenniskids@school. Afgelopen schooljaar maakten meer dan 800 kinderen van verschillende Haagse basisscholen tijdens hun gymles kennis met tennis. De kinderen van de groepen 3 t/m 8 mogen als afsluiting van het Tenniskids@school project tijdens het slotevenement meedoen aan allerlei tennisactiviteiten. Zo kunnen ze samen sporten en bewegen en laten zien wat ze tijdens het project hebben geleerd.

Jacco Eltingh tennist met jeugd

Het slotevenement vindt plaats op het Plein van 9:00 uur tot 18:00 uur.Bij het evenement zijn Jacco Eltingh (oud-toptennisser en Technisch Directeur van de KNLTB) en Bart Boonstra (presentator Nickelodeon) aanwezig. Op het slotevenement is iedereen welkom, ook kinderen die niet hebben deelgenomen aan het Menzis Tenniskids@school programma of die geen tenniservaring hebben. Zij kunnen een kijkje komen nemen of vanaf 15:30 uur zelf meedoen aan de tennisactiviteiten. Er zijn die dag bijvoorbeeld rolstoelclinics van de Esther Vergeer Foundation.

Tenniskids@school in Den Haag

Tijdens het Menzis Tenniskids@school project in Den Haag is er sprake van een nauwe samenwerking tussen de tennisverenigingen, basisscholen, gemeente en de KNLTB. Uiteindelijk is het de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen enthousiast worden en zich aansluiten bij een tennisvereniging.

Jeugd structureel laten bewegen

In het Menzis Tenniskids@school programma worden kinderen letterlijk in beweging gebracht. Menzis is sinds 2010 de jeugdpartner van de KNLTB. Menzis en de KNLTB willen jaarlijks 10.000 kinderen structureel aan het tennissen krijgen. Daarvoor is het programma ‘Menzis Tenniskids@school’ ontwikkeld. Het verbetert de doorstroom van jeugdactiviteiten naar de tennisvereniging. Met Tenniskids@school maken kinderen kennis met Tenniskids, het tennisprogramma van de KNLTB voor kinderen tot en met 12 jaar. Het doel van Tenniskids@school is om kinderen enthousiast te maken voor de tennissport, zodat zij doorstromen naar het Tenniskids-programma op de vereniging en hierbij structureel gaan bewegen.

Programma

Het programma op 28 september op het Plein in Den Haag ziet er als volgt uit:

09.00 – 10.15 uur OBS Prinses Catharina Amalia&Montessori Waalsdorp
10.30 – 11.45 uur Cosmicus&P. Oosterlee school&Grote Beer
12.15 – 13.30 uur Sint Jozefschool&Meester Schabergschool
13.45 – 15.00 uur Tamarschool
15.30 – 17.00 uur Vrije inloop voor alle geïnteresseerden