Nederlandse onderonsjes op eerste dag Wheelchair Doubles Masters

De loting voor de Uniqlo Wheelchair Doubles Masters heeft de drie Nederlandse mannen aan elkaar gekoppeld in de groepsfase. Het Nederlandse duo Maikel Scheffers/Tom Egberink speelt al op de eerste dag van het rolstoeltennistoernooi tegen Ruben Spaargaren (foto) en zijn Belgische partner Jef Vandorpe. De vier Nederlandse deelneemsters aan het vrouwentoernooi komen ook allemaal in actie op de openingsdag in Sportcentrum De Schaapskooi te Bemmel.

Diede de Groot en haar Britse partner Lucy Shuker zijn ingedeeld in groep A en nemen het op tegen het Frans/Zuid-Afrikaanse duo Charlotte Famin/Kgohatso Montjane en het Duits/Nederlandse koppel Katharina Kruger/Michaela Spaanstra. Al op de eerste dag is er ook een Nederlands onderonsje bij de vrouwen. De Groot/Shuker, twee jaar geleden in het Amerikaanse Mission de Viejo al eens kampioen, treft Kruger/Spaanstra. De Groot gaat op jacht naar een derde wereldtitel dubbelspel op rij. Vorig jaar won ze in Bemmel aan de zijde van Marjolein Buis.

Buis speelt nu samen met Aniek van Koot en zij treffen de Japanse vrouwen Momoki Ohtani en Manami Tanaka en de Brits/Amerikaanse combinatie Louise Hunt/Dana Mathewson. Buis/De Groot opent woensdag met een duel tegen Hunt/Mathewson.

Bij de mannen doen de beste acht koppels van dit seizoen mee aan de seizoensfinale dubbelspel voor de rolstoeltenniss(t)ers. Naast Egberink/Scheffers en Spaargaren/Vandorpe spelen in groep B de koppels Shingo Kunieda/Tanaka Sanada en Gustavo Fernandez/Gordon Reid. De Argentijn Fernandez was vorig jaar met Scheffers goed voor een plaats in de halve finales. De Brit Reid pakte toen de titel met zijn landgenoot Alfie Hewett, die dit jaar ontbreekt.

In groep A speelt het als eerste geplaatste koppel Stephane Houdet/Nicolas Peifer tegen Joachim Gerard/Stefan Olsson, Daniel Caverzaschi/Martin De La Puente en Agustin Ledesma/Daniel Rodrigues.

Quads

De Amerikaanse titelverdedigers en tienvoudig (!) kampioenen Nick Taylor en David Wagner krijgen in de quads te maken met Greg Hasterok en Lucas Sithole op de eerste dag. De andere quadwedstrijd gaat tussen Anthony Coterill/Andy Lapthorne en Bryan Barten/Ymanity Silva.