DB 07185

Nationaal Ouderenfonds en KNLTB lanceren OldStars Padel

Vanaf nu is OldStars Padel toegevoegd aan het OldStars sportaanbod. Naast de 16 andere aangepaste spelvormen, verbindt ook OldStars Padel 65-plussers om samen fit ouder te worden en een leven lang te bewegen. OldStars Padel is onderdeel van OldStars Sport, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met de KNLTB.

Bij TV Het Vennewater in Heiloo zijn ze al gestart met OldStars Padel. Deze aangepaste spelvorm, waarbij je optioneel een extra keer mag stuiteren nadat hij via de wand is geweest en je bij 40-40 een winnend punt speelt, staat onder begeleiding van een OldStars-begeleider of -trainer. Het is perfect voor ouderen die gezond en blessurevrij willen sporten.

Daarnaast kon de seniore bezoeker tijdens Libéma Open kennismaken met de populaire sport via clinics. Voormalig Wimbledonspeler en OldStars-ambassadeur Tom Okker moedigt senioren aan om het racket op te pakken: “Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven bewegen, juist op latere leeftijd. Het bevordert niet alleen je fysieke gezondheid, maar ook je sociale en mentale welzijn. Daarom is het zo belangrijk dat 65-plussers meedoen en dat het aanbod voor deze groep vergroot wordt!’’

Het Nationaal Ouderenfonds en KNLTB roepen aanbieders op om met OldStars Padel te starten. Door je aan te melden, word je zichtbaar op de kaart van de OldStars-website, waardoor meer senioren de weg vinden naar een laagdrempelig beweegaanbod en de vereniging. Meer informatie is te vinden op ouderenfonds.nl/oldstars

 

OldStars Sport

OldStars Padel is onderdeel van OldStars Sport, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Dit programma bevordert vitaliteit en sociale verbindingen onder 65-plussers. Uit de impactmeting van 2023 van het Nationaal Ouderenfonds blijkt dat OldStars een positieve invloed heeft op het welzijn van ouderen. Maar liefst 92% van de deelnemers voelt zich beter en 90% ervaart meer gezelligheid. Daarnaast meldt 88% een verbetering in lichamelijke conditie. OldStars Sport biedt 16 aangepaste sporten aan, waaronder voetbal, hockey, handbal en tennis. In Nederland doen al ruim 11.000 senioren mee aan OldStars-activiteiten bij 740 sportverenigingen. 

Het Nationaal Ouderenfonds

Met de uitbreiding van het OldStars aanbod neemt het Ouderenfonds een volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportverenigingen. Het Nationaal Ouderenfonds zet zich onder andere in voor de verbetering van de vitaliteit en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Padel is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. Want ouder worden doe je samen!