Dennis Sporrel

Dennis Sporrel blijft als Manager Topsport aan KNLTB verbonden

De KNLTB heeft het contract met Dennis Sporrel als Manager Topsport met 2 jaar verlengd. Sporrel is sinds september 2022 in deze functie actief en eindverantwoordelijk voor het topsportklimaat bij zowel het valide als het rolstoelprogramma vanuit het Nationaal Tennis Centrum (NTC) in Amstelveen. Hiermee is de continuïteit van het topsportprogramma gewaarborgd.

De ambitie van de KNLTB is dat Nederland mee blijft draaien in de wereldtop. Daarvoor biedt de KNLTB een structuur en faciliteiten, neemt regie en schept de kaders voor een topsportcultuur. Het consequent doorvoeren van deze structuur is nodig om succesvol te zijn. De afgelopen jaren is het topsportprogramma onder leiding van Sporrel verder geoptimaliseerd en is het NTC een belangrijke basis geworden, een vaste waarde in het opleidingsprogramma ‘5 steps to the Top’.

Rust en stabiliteit

Technisch directeur Jacco Eltingh: “Ik ben blij dat we Dennis voor de komende jaren in ons team houden. Hij heeft rust en stabiliteit gebracht en is een echte cultuurdrager van het NTC. Hij kan op de juiste wijze communiceren en mensen overtuigen om er alles aan te doen en werkt altijd vanuit die topsportgedachte.”

Sporrel blijft ook de KNLTB coaches Heren, Dames, Jeugd, NTC en de Fysieke Trainer aansturen. Voor de functie van Bondscoach Rolstoeltennis staat de vacature momenteel open.

Maarten Moen

Daarnaast zal Maarten Moen zich vanaf 1 oktober aan de KNLTB verbinden. Maarten heeft jarenlange ervaring als chef arts bij NOC*NSF, maar ook bij veel andere sportbonden heeft hij zijn toegevoegde waarde laten zien. Daarnaast is Maarten gek van tennis en is deze opdracht hem dus op zijn lijf geschreven.

Hij zal zich inzetten om de multidisciplinaire structuur te verbeteren, zodat de sporters in het topsportprogramma nog beter kunnen performen. Tevens zal hij fungeren als medisch sparringpartner. Maarten zegt hier zelf over: ”Ik heb heel veel zin om bij te mogen dragen aan de medische zorg van de toppers van de KNLTB met als doel om deze begeleiding naar nóg een hoger niveau te tillen. Ik ga hierbij mijn input als speler, tennisleraar én sportarts graag benutten.”