Menzis

Menzis is een zorgverzekeraar en werkt vanuit deze missie: samen verzekeren zij kwalitatief goede zorg om de leefkracht van ieder mens te versterken. Daarom werken Menzis en de KNLTB samen op de volgende doelgroepen: jeugd, volwassenen en ouderen.

Jeugd

Al jarenlang is Menzis actief om de jeugd in beweging te krijgen en te houden. Onderzoek laat zien dat de basisschool-leeftijd cruciaal is voor de (fysieke) ontwikkeling van kinderen. Goed bewegingsonderwijs geeft kinderen een juiste basis voor een gezond en actief leven. Menzis en de KNLTB brengen jaarlijks 10.000 kinderen structureel aan het tennissen krijgen. Daarvoor is het programma Menzis Tenniskids@school ontwikkeld dat de doorstroom van jeugdactiviteiten naar de vereniging verbetert.

 


Volwassenen

SamenGezond is het grootste gezondheidsprogramma van Nederland en geschikt voor iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken bij een gezondere leefstijl. SamenGezond daagt je uit om gezonde keuzes te maken en geeft je tips, advies en oplossingen om je fitter te voelen. Het programma biedt online coaching, persoonlijke weekdoelen en nog veel meer om je te helpen gezonde keuzes makkelijker en leuker te maken. Meedoen kan op ieder moment en in je eigen tempo. Zo wordt gezond leven makkelijker dan je denkt! 

Ouderen

Het Nationaal Ouderenfonds en haar partners Menzis en Van Boxtel houden met OldStars sport ouderen in beweging en geeft ouderen de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Met OldStars tennis bieden de KNLTB, Het Nationaal Ouderenfonds en Menzis een aangepaste spelvorm aan voor tennis op latere leeftijd. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen op de tennisbaan.