Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

"Ik vind wedstrijden spelen het allerleukst!"

Kia Tenniskids competitie

Voor de jongste kinderen die tennissen is er de Kia Tenniskids competitie. Deze competitie is voor kinderen tot en met 12 jaar. De nadruk in deze competitie ligt vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken. In totaal doen ongeveer 15.000 kinderen mee aan de leukste competitie van het jaar!

Rode, Oranje en Groene competitie

De Kia Tenniskids competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie. Deze competities zijn gekoppeld aan de Tenniskids kleur waarin een kind speelt. In de Kia Tenniskids competitie spelen kinderen op zondagochtend een aantal (korte) wedstrijden tegen kinderen van andere tennisverenigingen in de buurt. De Rode competitie duurt ongeveer 1 uur en de Oranje en Groene competitie 2 á 2,5 uur.

Voor- en Najaarscompetitie

De Rode competitie en de Oranje competitie bestaan uit vijftien speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Voor kinderen die in groen tennissen is er een voorjaars- en najaarscompetitie: de Groene competitie. Ook kunnen deze kinderen meedoen aan de Winter outdoor competitie.

Spelregels

Hoe werkt de puntentelling in Kia Tenniskids competitie? En spelen kinderen op een hele baan? Check de spelregels

Doe je ook mee?

Meer dan 24.000 kinderen doen al mee aan de Tenniskids competitie in het voorjaar. Of je nu net begonnen bent met tennissen of al wat langer, het maakt niet uit. De Tenniskids competitie is er voor iederen! 

Meer informatie over de Kia Tenniskids competitie, zoals bijvoorbeeld de speeldagen, hoeveel partijen er worden gespeeld, competitiestanden en spelregels vind je op tenniskids.nl/competitie. Wil jouw kind meedoen aan de Kia Tenniskids competitie en zo nóg meer plezier in tennissen krijgen? Vraag dan bij jouw vereniging naar de mogelijkheden.