Voorjaarscompetitie

Dit jaar doen maar liefst 30.032 teams mee met wat velen beschouwen als de mooiste periode van het tennisseizoen: de KNLTB Voorjaarscompetitie. Alle belangrijke informatie zoals de wedstrijdprogramma's, uitslagen en standen, de apps én alle relevante links voor de competitie vind je hier.

Promotie & Degradatie

Deze week is de laatste speeldag van de competitie. Welke teams worden kampioen? Hieronder vind je de regels rondom promotie/degradatie:

  • In eerste instantie wordt, m.u.v. de hoogste klasse, promotie toegekend aan het team dat alle competitiewedstrijden gewonnen heeft. Indien er in een afdeling geen team zit dat alle wedstrijden gewonnen heeft, dan promoveert het team met het meeste aantal winstpunten.
  • In alle competitieklassen, behalve de laagste, geldt dat (uitgaande van een afdeling met 8 teams) de teams degraderen die op de laatste twee plaatsen zijn geëindigd. In afdelingen van 7 of minder teams, degradeert alleen het team dat op de laatste plaats geëindigd is. De laatste plaats in een afdeling wordt ingenomen door een team dat alle wedstrijden verloren heeft. Indien er in een afdeling geen team zit dat alle wedstrijden verloren heeft, dan wordt gekeken naar het team met het minste aantal winstpunten.
  • Eventuele afwijkende promotie-/degradatieregelingen staan in het wedstrijdbulletin.

Wanneer er in een afdeling twee teams met een gelijk aantal winstpunten zijn geëindigd wordt de onderlinge volgorde als volgt bepaald:

  1. Het resultaat in de onderlinge gespeelde wedstrijd (winstpunten)
  2. Het saldo van het aantal gewonnen sets in die onderlinge wedstrijd
  3. Het saldo van het aantal gewonnen games in die onderlinge wedstrijd

Wanneer er in een afdeling drie of meer teams met een gelijk aantal winstpunten zijn geëindigd wordt hun onderlinge volgorde achtereenvolgens bepaald door:

  1. Vergelijking van het totaal aantal winstpunten die deze ploegen in de onderling gespeelde wedstrijden hebben behaald
  2. Vergelijking van de verschillen tussen het aantal gewonnen en verloren sets die deze teams in de onderling gespeelde wedstrijden hebben behaald
  3. Vergelijking van de verschillen tussen het aantal gewonnen en verloren games die deze teams in de onderling gespeelde wedstrijden hebben behaald

Wanneer door bovenstaande regels geen beslissing kan worden verkregen en hun volgorde zou van belang zijn voor de vaststelling van promotie, degradatie of plaatsing aan een kampioenschap, stuur dan even een mail naar wedstrijdtennis@knltb.nl zodat wij de betrokken teams een beslissingswedstrijd kunnen laten spelen op een door ons vast te stellen datum en aan te wijzen park.

Actuele uitslagen en standen

KNLTB ClubApp
De KNLTB ClubApp is dé ideale app voor tennissers. Via de app heb je toegang tot alle competitie- uitslagen en standen, het wedstrijdprogramma én jouw persoonlijke tennisinformatie zoals toernooiresultaten, toernooi-inschrijvingen en je rating. Het wedstrijdprogramma, de uitslagen en standen en actuele rating worden op iedere doordeweekse dag geüpdatet en de individuele wedstrijdresultaten, één keer in de week op dinsdag. Daarnaast vind je in de app het nieuws van jouw club, kun je eenvoudig een baan afhangen of een tennismaatje vinden. De KNLTB ClubApp biedt je het gemak om alles te regelen vanuit één plek. Altijd en overal. 

Heeft jouw club de KNLTB ClubApp al? Vraag jouw club deze app zo snel mogelijk te beschikbaar te stellen voor de leden, zodat je hem gratis kunt downloaden en kunt gaan gebruiken. Meer informatie vind je hier.

MijnKNLTBapp
Door de overgang naar een nieuw systeem was de MijnKNLTB app een tijd lang qua gegevens niet bijgewerkt, maar de gegevens zijn weer actueel. Het wedstrijdprogramma, de uitslagen en standen en actuele rating worden op iedere doordeweekse dag geüpdatet, wat betekent dat op maandagochtend de uitslagen en standen en rating actueel zullen zijn van de wedstrijden die op vrijdag, zaterdag en zondag zijn gespeeld. De individuele wedstrijdresultaten worden een keer per week bijgewerkt op dinsdag. De toernooi-informatie zal vanaf begin mei worden bijgewerkt in de app. De toernooigegevens zijn nu bijgewerkt tot en met 13 februari 2018. Let op: De MijnKNLTB app gaat op termijn verdwijnen. De exacte datum is nog niet bekend, maar deze app zal vervangen worden door de KNLTB ClubApp. 

De nieuwe MijnKNLTB omgeving: mijnknltb.toernooi.nl
Naast het gebruik van de app(s) kun je voor het meest actuele wedstrijdprogramma en de uitslagen en standen van de Voorjaarscompetitie altijd terecht in de nieuwe MijnKNLTB omgeving: mijnknltb.toernooi.nl. Deze nieuwe MijnKNLTB omgeving is onderdeel van de ambitie van de KNLTB om één grote tennis community te creëren dat voorziet in alle wensen van clubs en spelers én klaar is voor de toekomst. Zo kunnen we jou nog beter bedienen! Deze website is overzichtelijk, eenvoudig, altijd up-to-date en volledig mobile responsive, wat betekent dat de website makkelijk te bezoeken is vanaf een mobiel apparaat. Lukt het je toch niet om jouw wedstrijdprogramma van de competitie te vinden? Raadpleeg dan het stappenplan Wedstrijdprogramma Competitie. Wanneer een speler de gegevens van de vereniging of aanvoerder van de tegenstanders wil inzien moet er eerst een account aangemaakt worden. Dit gaat heel eenvoudig via het stappenplan Account registreren.

Uitslagen invoeren

Ben je uitslagengedelegeerde en wil je weten hoe je de uitslagen moet invoeren? Of heb je per ongeluk een verkeerde stand ingevoerd en wil je weten hoe je dit moet wijzigen? Klik hier voor de antwoorden.

Het ontbreken van een ledenpas
Iedere speler heeft een geldige ledenpas nodig om competitie te mogen spelen. Echter, niet alle speelgerechtigde spelers hebben tijdig een geldige ledenpas ontvangen. Zij mochten in het eerste speelweeken hun speelrecht aantonen door middel van het tonen van een geldig legitimatiebewijs of geldige ledenpas 2017 (met foutieve speelsterkte) én hun gegevens (inclusief bondsnummer) in mijnknltb.toernooi.nl. Veel ledenpassen zijn inmiddels uitgeleverd. Mocht er toch nog een ledenpas ontbreken, dan mag tijdens de gehele competitie voorgaande mogelijkheid gebruikt worden om de speelgerechtigheid aan te tonen. Hoe vind je de gegevens? Ga naar mijnknltb.toernooi.nl/find/player. Vul de spelersnaam in en zoek. Klik vervolgens de spelersnaam aan. Onder de spelersnaam staat bij welke vereniging(en) de speler lid is en waarvoor hij/zij dus mag uitkomen. Inmiddels is de storing opgelost en de verwachting is dat vanaf volgende week de eerste passen verstuurd worden. 

Verkort Spelen

Vanwege de behoefte bij verschillende doelgroepen naar kortere en planbare competitiedagen, gaat er vanaf de Voorjaarscompetitie 2018 verkort gespeeld worden in alle gemengd- en dubbelpartijen. Dit betekent een wedstrijdtiebreak in plaats van een volledige derde set. 

Voor de 8&9-competitie, de Zomeravondcompetitie en de vrijdagvaondcompetities in de districten Den Haag en Rotterdam geldt compact spelen. Wil je weten hoe deze vormen werken? Klik hier voor de infographic of lees meer op de KNLTB website

Beleef de Voorjaarscompetitie

Met zo'n 200.000 deelnemers zorgt de KNLTB Voorjaarscompetitie voor veel sfeer en gezelligheid op tennisclubs door heel Nederland! Deel ook jouw foto's en video's van de KNLTB Voorjaarscompetitie met de hashtag #vjc2018 op social media. Alle leuke foto's en video's worden hier verzameld.