21 mei - 31 mei

Provinciale Jeugd Kampioenschappen

Locatie:
Bij verschillende tennisverenigingen in Nederland
Plaats:
In 12 provincies

De Provinciale Jeugd Kampioenschappen (PJK) zijn vernieuwd! In 2020 gaan de beste jeugdspelers uit de provincie met elkaar de strijd aan om de titel Provinciaal jeugdkampioen! De kampioenschappen worden gespeeld volgens het format van de Next Gen Open, zodat het tennisspel sneller, dynamischer en verrassender is.

De Provinciale Jeugd Kampioenschappen vinden in 2020 op één dag (21 mei of 31 mei) plaats en maximaal acht spelers kunnen meedoen. Voorafgaand aan de PJK kan een kwalificatietoernooi worden georganiseerd, dit verschilt per provincie.

Onderdelen en inschrijven

Als je mee mag doen met de PJK ontvang je een uitnodiging voor het (kwalificatie)toernooi. Vervolgens kun je je inschrijven voor één van onderstaande onderdelen. De acceptatie gebeurt op basis van de Junioren Tour ranglijst. Als er spelers zijn met een gelijk ranglijstpositie of spelers zonder ranglijstpositie dan wordt er gekeken naar de actuele speelsterkte. Daarnaast beschikt elke toernooiorganisatie over één wildcard per onderdeel. In welke provincie je mag spelen hangt af van waar je woont, waar je lid bent en/of je competitie speelt. 

Onderdeel Leeftijden
Jongens- en meisjesenkel t/m 12 jaar
Jongens- en meisjesenkel 13 t/m 14 jaar
Jongens- en meisjesenkel 15 t/m 16 jaar

Opzet

De PJK wordt volgens de opzet van de Next Gen Open gespeeld. Dit houdt in:

  • 5 minuten inspelen
  • Doorspelen bij netservice
  • 2 gewonnen sets
  • 4 games per set 
  • Tiebreak bij een 3-3 stand
  • Beslissend Punt Systeem (BPS)