Toernooien en competitie

Rolstoeltennissers kunnen deelnemen aan zowel de reguliere competitie als reguliere toernooien die de KNLTB organiseert.

Competitie

Als rolstoeltennisser kun je deelnemen aan de reguliere competitie. Er bestaat geen aparte rolstoeltenniscompetitie. De rolstoeltennisser en de valide tennisser kunnen prima samenspelen in zowel het enkel- als dubbelspel. 

Toernooien

Als rolstoeltennisser mag je ook deelnemen aan reguliere toernooien. Schrijf je dan in voor het niveau dat overeenkomt met de speelsterkte op uw ledenpas. De KNLTB organiseert bovendien ongeveer 13 rolstoeltennisranglijsttoernooien per jaar. Ook worden er in Nederland internationale rolstoeltennistoernooien georganiseerd, deze vind je terug op de evenementenkalender.

Speelsterkte van rolstoeltennissers

De speelsterkte wordt bepaald volgens het DSS, maar voor de spelers die op de

Rolstoeltennis Ranglijst staan, geldt het volgende:

  • Positie 1 t/m 6: categorie 6
  • Positie 7 t/m 30: categorie 7
  • Positie 31 en verder: categorie 8

Voor spelers die net begonnen zijn en volgens de speelsterktebepaling speelsterkte 9 moeten blijven, wordt speelsterkte 9 gehandhaafd.

Rolstoel Ranglijsttoernooien 

Rolstoeltennisranglijsttoernooien zijn toernooien waarbij de deelnemers punten kunnen verdienen voor de Nationale Rolstoeltennisranglijst. De KNLTB organiseert ongeveer 10 rolstoeltennisranglijsttoernooien per jaar. Hier mag je aan meedoen wanneer je voldoet aan de definitie van een rolstoeltennisser.